0 0,00
0 0,00

Skwalan z trzciny cukrowej 30ml Ministerstwo Dobrego Mydła

38,00

Dostępność: Na stanie

Olejek ze skwalanu z trzciny cukrowej, doskonały nośnik substancji aktywnych. Lekki, bezzapachowy, dobrze wchłaniający się. Redukuje zmarszki, poprawia koloryt cery. Hipoalaergiczny.

Za Co Mnie Pokochasz?

Kod produktu: 1415176

Udostepnij:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • OLEJEK ZE SKWALANU Z TRZCINY CUKROWEJ
  • 100% NATURALNY
  • DOSKONAŁY NOŚNIK SUBSTANCJI AKTYWNYCH
  • LEKKI, BEZZAPACHOWY, DOBRZE WCHŁANIAJĄCY SIĘ
  • REDUKUJE ZMARSZKI, POPRAWIA KOLORYT CERY
  • HIPOALAERGICZNY
  • NAWILŻA, UJĘDRNIA, UELASTYCZNIA
  • DLA KAŻDEGO TYPU CERY

Skwalan z trzciny cukrowej to olejek całkowicie naturalny, stworzony przez renomowaną markę Ministerstwo Dobrego Mydła. Najczystszą i najstabilniejszą postacią skwalanu jest ten pozyskiwany z trzciny cukrowej. Olejek ze skwalanu to kosmetyk o wielu funkcjach, stanowiący alternatywę dla kremu do twarzy, olejku do twarzy i pod oczy oraz doskonale pielęgnujący włosy i paznokcie.

Skwalan z trzciny cukrowej jest odpowiednikiem ludzkiego skwalanu, czyli składnikiem naszego sebum, chroniącego cerę przed wysychaniem. Wraz z upływem lat ilość skwalanu w skórze maleje, dlatego staje się ona cienka, wiotka i przesuszona. Drobne cząsteczki skwalanu głęboko wnikają w naskórek, odżywiając go, przywracając mu gładkość, elastyczność i odpowiedni stopień nawilżenia. Główną funkcją olejku ze skwalanu z trzciny cukrowej jest zachowanie jędrności cery, doskonałe jej nawilżenie i uelastycznienie. Po regularnym stosowaniu tego naturalnego kosmetyku można zauważyć redukcję zmarszczek i poprawę kolorytu skóry.

Skwalan z trzciny cukrowej to doskonały nośnik składników aktywnych, dzięki czemu sprawdza się znakomicie w mieszankach z innymi olejami. Kosmetyk ten posiada bardzo lekką formułę, jest bezzapachowy, hipoalergiczny, idealnie się wchłania i dobrze rozprowadza. Sprawdza się idealnie przy każdym rodzaju cery, łącznie z cerą wrażliwą i delikatną.


Pojemność: 30 ml . Butelka z ciemnego szkła z pipetą


SPOSÓB UŻYCIA:

Stosuj jako: zamiennik kremu, olejek do twarzy, serum pod oczy, dodatek do ulubionego kremu, wcierka do włosów i paznokci

Roztwór 100%: Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną (np. hydrolatem) skórę twarzy. Delikatnie, okrężnymi ruchami wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

Baza lub dodatek do innych olejów: Wymieszaj w dowolnych proporcjach porcję skwalanu i innego wybranego oleju na dłoni. Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną skórę twarzy. Wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

Wcierka do włosów: Kilka kropel olejku rozetrzyj w dłoniach, a następnie rozprowadź na końcówkach przeczesując włosy palcami.

Wcierka do paznokci: Aplikuj kroplę skwalanu (solo lub w mieszance np. z olejem z pestek śliwki) na każdy paliczek. Wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.


PRZECHOWYWANIE:

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.


SKŁAD:

Skwalan z trzciny cukrowej (Squalane)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Skwalan z trzciny cukrowej 30ml Ministerstwo Dobrego Mydła”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Jeśli masz pytania odnośnie produktu lub jego dostępności chętnie na nie odpowiemy.

Napisz do nas lub skontaktuj się telefonicznie – (+48) 500 275 206

Najczęściej Kupowane Razem

    Koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu
      Zastosuj kupon
      Przewiń do góry

      Dołącz Do Naszego Newslettera

      Bądź na bieżąco z naszymi promocjami i nowościami

      i odbierz kod rabatowy -5%
      na pierwsze zakupy!